Как да се отърва от гълъбите на моя покрив

Гълъбите причиняват в най-добрия случай неудобство, а в най-лошия – опасност за здравето. Независимо от бъркотията, изпражненията на гълъбите са корозивни и могат да разяждат стомана или дори бетон.

Как да се отърва от гълъбите на моя покрив

Може да звучи трудно за вярване, но гълъбите са малко неудобство за човешките популации. И дори, без значение, колко привлекателни могат да бъдат тези вредители, понякога се питаме: Как да се отърва от гълъбите на моя покрив?

Мерките за контрол на вредителите, често включват процедури за възпиране на гълъби, поради риска от заболяване и щети на имуществото, които гълъбите могат да причинят. Ето някои неща, които може да са ви от полза:

Какво мразят гълъбите?

Птиците мразят гледката или присъствието на други доминиращи птици, като например хищни птици. Това прави соколарството толкова успешно възпиращо средство за премахване на популациите от гълъби.

Освен това гълъбите не обичат силни миризми, като канела или сок или спрей от люти чушки. Ако може безопасно да стигнете до местата, където колонията гълъби нощува и гнезди, може да напръскате. Може и да нанесете тези вещества, за да прогоните птиците.

Как да се отърва от гълъби на покрива?

Колониите гълъби търсят места за скриване и гнездене. За тях няма по-подходяща зона за мястото от покрива. Когато трябва да разберете, как да изплашите гълъби от покрива си, най-добрият метод е да измислите методи, които ще държи популациите далеч от покрива.

Добър репелент за гълъби, който да обмислите да използвате за вашия покрив е мрежата за птици или паралелните жици. Тези два метода се нуждаят от малко поддръжка от ваша страна. Те могат да работят денонощно, за да държат птиците здраво далеч от покрива ви.

Ако се чудите как да изплашите колониите от гълъби от покривни конструкции, хвърчилата за примамка изискват по-малко време и усилия за монтаж. Трябва, обаче да сте сигурни, че птиците не свикват с гледката на хвърчилото за примамка.

Ловът със соколи е най-лесният метод. Това е така, защото тези птици имитират същите основни модели на полет и аклиматизиране към височините като гълъби.

Каква миризма не харесват гълъбите?

Както споменахме по-горе, силните и отблъскващи аромати и миризми като черен пипер или дори етерични масла могат да възпрат популациите от гълъби за известно време. За да се отървете напълно от миризмите на гълъбите, ще трябва последователно да разпространявате ароматите навсякъде. Поставете ги по местата им за нощуване и гнездене, за да направите местообитанието негодно за живеене. Важно е също така да организирате почистване след гълъби. Само с редовни и превантивни мерки може да се отървете от пернатите по покрива си завинаги.

Заключение

Нашествието на гълъби е сериозен проблем, но бъдете сигурни, че от фирма по почистване след гълъби Izvozva.bg може да помогне.

Scroll to Top