Почистване след пожар в София – обща информация

Битовите пожари са често срещано явление, крият много опасности и с тях трябва да се подхожда много внимателно. Какви са стъпките, които трябва да се предприемат, вижте в следващите редове:

Озонирането, след пожар трябва да се извършва предимно в сгради, където има проблем с много неприятна миризма.

Защо си струва да използвате озониране след пожар?

Току-що преживявали ли сте неприятната ситуация на домашен пожар? Не знаете, какво да направите, за да приведете сградата в ред и да я използвате отново? Едно от нещата, които определено трябва да направите, е да се обадите на специалистите Tovarniprevozi.bg по озониране след пожар. Те ще използват необходимото оборудване за ефективно разграждане на частиците дим и премахване на неприятната му миризма.

Озонирането след пожар, също е важно в контекста на дезинфекцията. Дори малки концентрации се справят ефективно с бактерии, вируси и други микроорганизми, които могат да бъдат опасни, както за хората, отговорни за почистването на изгореното място, така и за последващите наематели на ремонтираните помещения.

Озониране на апартаменти

При озониране след пожари се използваме специализирано оборудване.

Озониране след пожар е отличен начин за неутрализиране на миризмата на изгоряло

Неприятната миризма на изгоряло наистина може да проникне през различни видове повърхности, мебели и други предмети за дълго време. Дори при цялостно почистване често е трудно да се отстрани. В този случай за почистване след пожар в София на помощ идват специалистите от фирми. Те извършват такова озониране.

Озонът, произведен от специален генератор е силен окислител. Неговата задача е да свързва и неутрализира молекулите на миризмата и да ги елиминира. След извършване на такава услуга в помещението остава само свежа и чиста миризма – като след буря.

Колко струва озонирането след пожар?

Цената на озонирането след пожар зависи от различни фактори, включително:

района на изгорялата сграда;

състояние на обекта;

време, изминало от събитието.

Това са елементите, необходими за определяне на вида и броя на генераторите на озон, необходими за премахване на неприятните последици от пожар. Следователно във всеки случай се прилага индивидуална оценка.

Често задавани въпроси при почистване и озониране след пожари

  1. Колко време отнема да започне почистването на къщата след пожар?

Почистването след пожар трябва да се извършва само когато няма риск за живота. Най-добре изчакайте около седмица и поверете почистването на квалифициран в тази област екип.

  1. Колко време след отстраняването на пожара може да започне ремонтът?

Почистването се извършва с помощта на специализирани химикали, които след почистване позволяват по-нататъшна работа за отстраняване на щетите, след пожар. Това се случва, след 24 часа.

  1. Какво да правим с предмети, повредени от пожар?

За отстраняване на щетите от пожар и изхвърляне на повредените вещи е най-добре да използвате услугите на квалифицирани фирми за почистване след пожари. Тези фирми безопасно ще проверят състоянието на оборудването и електрическите уреди, след което ще изхвърлят повредените артикули, като по този начин отговарят на всички еко стандарти.

  1. Колко време отнема отстраняването на щетите от пожар и почистването, след пожар?

Времето за почистване на жилища или други сгради, след пожар зависи от площта, обхваната от пожара и състоянието на изгорелите помещения и оборудването им. Самият етап на фумигация и пречистване на въздуха може да отнеме до един ден. Процесът разширява например използването на озониране след пожар. Обикновено времето, необходимо за отстраняване на щетите от пожар е от 1 до 3 дни.

Scroll to Top