3 съвета за разчистване и извозване на отпадъци от гараж

Време е за разчистване на гаража. Знаете ли, че купчината безполезни вещи може да се превърне в реална опасност за вас и членовете на вашето семейство, а също и за паркирания вътре автомобил.

Как да организирате всичко плавно и безпроблемно, вижте в следващите редове:

  1. Прегледайте нещата ред по ред

Заделете на различни зони. Това, което ще се ползва в бъдеще, неща за подаряване и даряване, неща, които ще се продават. Планирайте цялостно Извозване на отпадъци от гараж.

  1. Подредете всичко в кутии

Кутии, етикети, торбички и много внимание. Групирайте подобните части в кутии и залепете етикетите, за да можете да ги идентифицирате по-лесно в бъдеще: коледни украшения, инструменти, тор за цветя и др.

Ако вече сте избрали поредица от обекти за продажба, снимайте ги и пуснете обява в интернет, в специализирани сайтове. Купувачите няма да закъснеят да се появят.

  1. Вакуумирайте, обезмаслете и измийте

Преди да поставите кашоните и обемистите неща на мястото им, ще трябва да почистите гаража. Съберете парчетата, парчетата материал, празните бутилки и други дребни принадлежности и ги изхвърлете. След като пространството е 100% свободно, почистете с прахосмукачка паяжините и праха от стените, пода и рафтовете за съхранение възможно най-добре.

Използвайте гореща вода и препарат, за да измиете гаража и да премахнете останалите петна от мазнина и следи от прах.

Отворете широко вратите и монтирайте вентилатор, за да улесните изсушаването на всички повърхности. В противен случай може да се появят плесен, ръжда и повреда на дървото.

  1. Реорганизирайте местата за съхранение

Ако сте научили урока от агломерацията, сега имате шанса да подредите всичко в логичен ред, така че необходимите неща да са ви под ръка, независимо от сезона. Избягвайте да поставяте кутии на много високи места, където обикновено не достигате, защото никога няма да ги използвате до следващото почистване. Ако обектите не са в нашето зрително поле и не могат да бъдат лесно-достъпни, вероятността за използване е изключително ниска.

Имайки предвид правилото – „не трябва да имате причина да съхранявате безполезни неща във всички ъгли на гаража“.

Приятно почистване!

Източник: ЕВРО.ЦЕНТЪР

Scroll to Top