8 места, които забравяте да почистите и цена за почистване на апартамент

Направи си сам почистване на апартамент, звучи лесно, но невинаги се оказа „мисия успешна“. Ето, защо за вас сме подготвили настоящата тема, в която да представим Цена за почистване на апартамент и 8 точки, които забравяте да почистите.

Прекрасно разбираме хората, които обичат да правят пролетно почистване. Каквото и да казват привържениците на популярната система Fly Lady, веднъж месечно или тримесечно е наистина хубаво да видиш къщата си да блести. И все пак, голямото почистване изисква внимание и точност. Днес изброяваме онези неща и места в къщата, които трябва да запомните, ако искате да постигнете истинска чистота.

Пердетата

Правейки общо почистване, не забравяйте за завесите. Добре е, ако ги почиствате с прахосмукачка по време на редовно почистване, но дори и така, те натрупват толкова много прах с месеците, че химическо чистене не е достатъчно. Изпратете тюла и завесите на машината, преди почистване и след това до края на деня може да ги окачите на първоначалното им място – чисти. Между другото, не е необходимо да чакате, докато изсъхнат напълно и след това да отделите време за гладене: леко влажна кърпа ще се изправи под действието на гравитацията.

Стени

Да, стените също изискват вашето внимание, независимо с какво са завършени. Най-лесният начин е с миещи се тапети и боя, устойчива на влага: може да минете по повърхността с едва навлажнен парцал, като обръщате внимание на ъглите и местата, където мебелите граничат със стената. Ако материалът за тапети не изисква мокро почистване, използвайте прахосмукачка с приставка за мека четка.

Страници на шкафове и маси

Фактът, че прахът се натрупва само върху хоризонтални равнини е илюзия. Той е в състояние да се придържа към най-малките неравности и да се задържи на напълно гладки повърхности поради статично електричество. Така по време на общото почистване избършете всички стени на мебелите и не забравяйте за системния блок на компютъра, ако имате такъв. Ако имате много излишни и стари, неработещи уреди и мебели, помислете за тяхното рационално изхвърляне. Това може да стане и от следния адрес: https://www.depo.bg/ceni откъдето да се информирате за актуална цена на услугите.

Превключватели

Склонни сме да „не виждаме“ вертикални повърхности. Как иначе да си обясним, че не забравяме да избършем нощните шкафчета, но рядко се сещаме за ключовете. Ние, обаче постоянно се докосваме до тях и това, невинаги с чисти ръце. Затова ги почистете добре и същевременно се погрижете за петната по домофонната слушалка. Обзалагаме се, че ще се изненадате, когато го разгледате по-отблизо.

Врати

Може би забравяме за вратите, защото винаги са някъде между стаите: минаваме покрай тях, без да спираме. Междувременно касите, горният край на самата врата и, ако има такъв, релефът на нейната плоскост са онези места, където прахът и мръсотията могат да останат незабелязани с месеци. Тук, също има място за мръсотия: като правило сивкави петна се размазват около дръжките на вратите и на няколко места, които докосваме, за да затворим или бутнем вратата.

Картини

Рамките на картини и плакати са любими места за прах. Натрупва се, както в горния край на рамката, така и до изображението. Така че за дизайн на плакати изберете рамки със стъкло: ще е по-лесно да ги почистите с обикновен парцал.

Полилей

Да, най-вероятно си спомняте полилея, но както обикновено не искате да се качите на табуретка и да го вземете, буквално изхвърляйки прах, върху себе си. Трябва обаче да се съберете и да го избършете старателно (както и свещи и други лампи), в противен случай прахът не само ще се разпространи в целия апартамент, но и ще затъмни светлината от лампите.

Удължителни кабели

Винаги има много прах в проводниците и може да е трудно да се почисти. Но дори когато успеем, в гнездата на електрическите удължители остава мръсотия. Ако е възможно, по време на общо почистване ги изключете, извадете всички щепсели и вакуумирайте. Това ще отнеме само минута.

Източник: depo.bg

Scroll to Top