Как работят фирми за почистване на дворове и къщи в различните страни по света?

Не е тайна, че отношението на всеки към почистването е различно. Семействата имат правила, които се предават от поколение на поколение.

Ние сме обучени да почистваме по начина, по който нашите родители са го правили, понякога използвайки нови методи, свързани с промените в обществото. Така появата на нови химикали и технологии, както и наличието на полезни методи в публичното пространство (всяка полезна информация е лесна за намиране на Интернет). И все пак, самото отношение към почистването е присъщо на нас, на нивото на националните традиции. Така, всяка страна е различна. Решихме да разгледаме тема, как се извършва почистването в различни страни по света. Тук може да намерите и полезни връзки с фирми за почистване на дворове.

Как чистят в САЩ

Известно е, че американците са доста посредствени в подреждането на нещата. За тях не се счита за срамно да оставят неоправено леглото или неподредена кухня при пристигането на гости. Като цяло почистването е за предпочитане веднъж на 1-2 седмици, докато битовата бъркотия се счита за норма. В същото време много неща продължават да не са на мястото си. Освен това основното почистване се извършва преди празници, като Коледа или Деня на благодарността. До тези празници всичко ненужно се изхвърля и се въвежда идеален ред. Семействата с големи къщи използват редовно услуги за почистване. Такива наемат и фирми за почистване на дворове.

Заради постоянната бъркотия в Америка се ражда 15-минутната система за почистване. Разработена е от домакиня и това я прави световно-известна. Основното е да отделяте точно 15 минути всеки ден за поддържане на реда, така че къщата да запази приемлив външен вид, докато започне голямото почистване.

Почистване в Германия

Германците се отличават със своята национална чистота, скрупулност и трудолюбие. Това важи и за почистването. Домакините почистват всеки ден, кухнята се почиства веднага след готвене, съдовете никога не се отлагат за по-късно. Апартаментът трябва да е в идеален ред.

Почистване в Турция

За пореден път традицията играе решаваща роля. Домакинята трябва постоянно да поддържа ред и чистота. Ако една жена не работи, тогава къщата се поддържа в идеална чистота. Има дори народна приказка: с идеална домакиня можете да излеете мед на пода и да го оближете направо от пода. Ето каква трябва да бъде чистотата.

Почистване в Норвегия

Почитателите на скандинавския стил са склонни да бъдат минималистични. В къщата има минимум неща и за това трябва да поддържате постоянен ред. Нещата се прибират веднага, в кухнята има минимум съдове и се измива веднага, след което се прибира в килера.

Почистване в Русия

Такова много зависи от региона. В малките градове са запазени традициите, в които жените поддържат постоянна чистота и това е тяхна пряка отговорност. В същото време урбанизацията и модерният ритъм на живот оставят своя отпечатък. В големите градове предпочитат да почистват повърхностно, оставяйки сериозно почистване за уикенда.

Как да почистите в Китай

За голяма изненада на мнозина почистването в Китай е доста посредствено. Китайците събуват обувките си на прага или пред вратата, внасяйки минимум мръсотия. Използвайте редовно метла, премахвайки най-очевидните отпадъци, както в къщата, така и в двора. Те рядко ползват Фирми за почистване на дворове, но не е изключение да наемат такива, които може да си го позволил. Поради малките жилищни площи и малкото количество мебели и вещи, това се счита за достатъчно. Те предпочитат да почистват с прахосмукачка или да мият подовете веднъж месечно.

Ако погледнете съвременните реалности, би било логично да почистите според нуждите, както мнозина правят. Традициите не са задължителни правила и губят своето значение. В много западни страни услугите на фирмите за почистване са популярни и ежедневно, ежеседмично приложими. Такива услуги се предлагат и на адрес: https://www.izvozvane.com/pochistva-dvorove.

Както и да е, следете жилището си и поддържайте ред, защото това засяга всички сфери на живота ви.

Източник: Izvozvane.com

Scroll to Top