Почистване на дворове ще ви помогне да отслабнете –

Знаете ли, че има много домашна работа, която може да ви помогне да отслабнете?

Всеки знае, че упражненията са един от най-ефективните начини за отслабване и подобряване на цялостното здраве. Много хора обаче не спортуват, главно поради натоварения си график. Но липсата на време не трябва да е извинение за заседнал начин на живот, който да доведе до затлъстяване, сърдечни проблеми, диабет и много други здравословни проблеми.

Ако нямате време да отидете на фитнес или да следвате правилния план за тренировка, има други начини да поддържате тялото си в движение. Започнете да се занимавате с градинарска работа!

Ето, топ 8 градинарски задължения, които ще ви помогнат да отслабнете.

  1. Почистване на двор и градина

Почистването и поддържането на дворове и градини само по себе си е тренировка. Посвещаването на един час на ден за почистване може да ви държи във форма. По същия начин стоят нещата и с почистване на дворове и градина, седмично или месечно. Ако смятате, че в началото е тежка задача, то наемете екипи от dvorove.com.

  1. Метене на листа от двора

Без значение, колко добре почиствате, работата ви е незавършена, ако не сте почистили падналата шума по двора. И така, време е да съберете компоста и да съхраните в подходящ контейнер. И метенето, укрепва ръцете и краката. Талията също може да се възползвате от това.

  1. Поливане

Поливането може да е ужасно занимание за някои. Това обаче изисква много енергия.

  1. Градинарство

Ползите от градинарство са видими и те са в даровете, които получавате след това – цветя, плодове и зеленчуци. Работи като натоварването във фитнес център, който може да ви помогне да свалите излишните килограми и да поддържате здравословно тегло. Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията с градинарска работа може да изгорите до 330 калории само за един час. Това е повече от повечето куп други дейности с умерена интензивност направени за същото време!

  1. Грабене на листа в двора

Подобно на градинарството, почистването на двора ви свързва с природата и в същото време помага да се изгарят калории. Всъщност гребането на листа в продължение на 30 минути може да ви помогне да изгорите над 200 калории. Не забравяйте обаче да държите гърба си изправен, за да предотвратите напрежението в кръста.

  1. Рязане на дърва

През зимните месеци имате нужда от много дърва за вашата камина. Вместо да купувате дърва, нацепете ги сами и ще се възползвате от загубата на няколко килограма.

  1. Снегопочистване в двора

Чистенето на сняг е тежка работа и това го прави една от най-добрите тренировки през зимните месеци. Чистенето на сняг, обаче не е за всеки. Тези, които имат проблеми с гърба или са чувствителни към студ, трябва да оставят други да се справят със задачата.

  1. Боядисване на оградите в двора

Ако сте креативна личност, когато става въпрос за пре декориране на дома, може да се заемете с боядисване, за да изгорите много калории. Боядисването включва много движение, тъй като очевидно не можете да седите на едно място и да рисувате къщата си. Постоянно стоите, протягате се, катерите се, клякате, навеждате се и носите кофи с боя.

Източник: https://dvorove.com/firma-ceni-pochistvane-dvor

Scroll to Top