Как да изберете правилните мебели за кухни Геномакс

Как да изберете правилните мебели за кухни Геномакс, като вземем предвид оформлението на стаята

Кухнята играе важна роля в живота на обитателите на всеки апартамент. Тук се приготвя храната, семейството се събира за хранения. Има много дизайни, които се различават по предназначение, външен вид, цена и други параметри.

Самите мебели за кухни трябва да бъдат привлекателни и достъпни. Предлагаме ви, да надникнете в тези 5 типа кухни Геномакс, според оформлението на стаята:

L-образна кухня

С помощта на L-образното оформление можете най-функционално да разделите кухненското пространство, като същевременно запазите възможността да се движите свободно из стаята и дори да поставите двама готвачи в работния триъгълник едновременно.

Как да изберете l-образна кухня

Този вариант може да се припише на класическата. Тя е добро решение в стаи, където формата е близка до квадрат. За максимално използване на зони в ъглови шкафове и труднодостъпни места се използват многостепенни, изтеглящи се системи.

П-образна кухня

U-образната кухня е подходяща за обемни квадратни или правоъгълни помещения. В него може да се побере  голямо количество системи за съхранение и домакински уреди.

Как да изберем Р-образни кухни Геномакс

За правилния избор на такава кухня, обърнете внимание, че успоредните линии са от един и половина до два метра, а зоната на свързване не надвишава 2,5 метра.

Линейна кухня

Идеална за дълги, тесни пространства, които са не повече от два метра широки и имат обща площ от 6 – 12 метра на квадрат. Рационалното използване ще е улеснено от поставянето на вградени уреди под плота,  системи за изтегляне и съхранение на съдове, горни шкафове за храна и всякакви улеснения в самите вградени мебели за кухни.

Как да изберем мебели за кухни с линейни форми

Ако сте имате домашен любимец, помислете при избора на кухня за специална хранилка, която се простира от долната част на шкафа.

Най-добрият вариант за разположение на обекти с такова оформление би бил – печка, работна маса, кухненска мивка, друга работна маса и хладилник. Ако е малка кухненската площ, но планирате да ядете тук, тогава ще е правилно да изберете сгъваеми маси за хранене, които са монтирани на противоположната стена. Това, същевременно освобождават полезно пространство.

Островни и полуостровни кухни

Ако сте собственик на кухня с площ 20 или повече квадратни метра, тогава можете да помислите за този тип оформление. Когато решавате да останете на островната версия, имайте предвид, че основно печка, мивка или работна маса се поставят в центъра на кухнята. В случай на полуостровната версия, средата на композицията ще бъде бар брояч. Това е обща препоръка, но имате право самостоятелно да определите коя функционалност – острови или полуострови – ще е по-удобна за вас.

Как да изберем кухня остров

Оптималният размер за работна площ, свободно стояща е квадрат със страна 120 см. Така в стандартната версия дължината на полуострова е от 120 до 180 см. В повечето случаи се състои от два или три кухненски модула 60 см широк.

Двуредна кухня

Най-ефективният начин за използване на пространството на широки, но дълги кухни Геномакс ще е точно двуредовото оформление. Въпреки него, имайте предвид, че ширината на такава стая не трябва да бъде по-малка от 2,5 метра. Проходът, трябва да бъде най-малко 1,2 метра.

Как да изберем мебели за кухни с двоен ред

С това оформление можете да изберете различни опции за разположението на печката, мивката, хладилника и работната зона. Би ли било удобно за вас мивката и печката да са от едната страна на кухня, а хладилника от другата? Друг вариант е ако да искате да поставите хладилника и мивката на едната стена, а печката и масата за рязане на другата.

Основният недостатък на този вид оформление ще е липсата на трапезария.

Вече знаете толкова много, че спокойно може да пристъпите уверено за покупка на мебели за кухни в света на кухни Геномакс.

Scroll to Top