Ето някои домашни средства за борба с вредителите в градината

Слуз, охлюви, гъсеници, листни въшки, червеи, мравки и кърлежи, всички те са само част от опустошителните вредители, които нападат вашата градина.

За щастие, съществуват много природни средства, които могат да помогнат в борба с градинските вредители, без да увреждат растенията или почвата.

Всичко това и още много може да прочетете в страниците на: PREVENTA.BG, където може и да наемете професионалните екипи за пръскане на дървеници.

Ето и някои от най-добрите домашни средства за борба с вредителите в градината.

  1. Ниймово масло

Ниймовото масло е ефективно за спасяване на растения, заразени с листни въшки и други вредни вредители като брашни бръмбари, усукване на листа, мравки и гъсеници.

За да направите листен спрей, смесете 1 литър топла вода, 2 чаени лъжички масло от нийм и 1 чаена лъжичка течност за миене на съдове. Напръскайте разтвора, върху листата и стъблата на растенията. Обработвайте растенията на всеки 3 дни в продължение на поне 2-3 седмици.

  1. Диатомична пръст

Диатомичната пръст, направена от изкопаеми водни растения, наречени диатоми. Тя представлява добър всеобхватен контрол над насекомите.

  1. Масло от мента

Друг чудесен начин за борба с вредителите във вашата градина е използването на етерични масла от биоактивни растения като мента. Поставете 2 чаши вода в спрей бутилка с 2 чаши течен сапун и 1 чаена лъжичка ментово етерично масло. Разбъркайте добре и напръскайте този разтвор върху вашите градински растения. Повторете, ако е необходимо.

  1. Лют пипер

Поставете 1/2 чаша нарязан червен пипер в блендер чили и добавете 2 чаши вода. Смесете всичко в блендер, след това прецедете разтвора и го изсипете в бутилка с пулверизатор. Добавете 1 супена лъжица течен сапун. Разклатете добре и след това напръскайте в градината. Използвайте на всеки 4-5 дни, докато не сте доволни от резултатите.

  1. Чесън

Чесънът е чудесен органичен пестицид, който може да убие вредни насекоми и да защити вашите растения. Той е много ефективен, срещу листни въшки. Поставете 1 глава чесън в блендер и залейте с 2 чаши вода. Смесете на висока скорост до гладка смес. Оставете да се вари за един ден. Прецедете и след това смесете течността с 4 литра вода. Изсипете разтвора в спрей бутилка. Нанасяйте, около веднъж седмично и след дъжд.

Още много полезни съвети и съдействие в борбата с вредителите може да видите в страниците на самата Превента ДДДД ЕООД.

Scroll to Top