Как да оптимизираме интериора с мебели

Мобилни мебели за дома – как, кога и колко

Компактните мобилни и сгъваеми мебели ви позволяват ефективно да използвате малко пространство.

Разберете как с помощта на тези мебели, може да уредите настаняването си в нова или ремонтирана къща.

Преди това, потърсете услуги на фирма по извозване на стари мебели от дома.

Проучване и стая за гости

Когато стаята се използва предимно за работа, на първо място си струва купуване на голяма удобна маса. Мобилните модели ще помогнат, ако е необходимо, за лесно прикриване на бъркотията. Някои маси за тази цел са оборудвани с капаци, които изцяло покриват плота на масата отгоре. Други имат голям плъзгащ се рафт, който може да се избута в самата конструкция заедно с всичко, което лежи върху него.

Сгъваем шкаф

Това удобно решение за многофункционална стая се нарича шкаф-кабинет. Зад вратите се крие работното място със стол, от двете страни, на който има много рафтове. Тази опция ви позволява да оставите всички документи и предмети в полето, дори когато гостите прекарват нощта на закрито. За да превърнете стая в спалня, просто затворете вратите на килера. Този дизайн е подходящ, ако в къщата има малки деца или гостите често идват с деца.

Ако ролята на кабинета е второстепенна, може да използвате трансформираща маса като работно място. Такава при сгъване изглежда като дневник.

Ако няколко души ще трябва да бъдат поставени в стаята, разумно е да се купите допълнително компактно сгъваемо легло на колела. То е удобно и да се съхранява в килера, ако е необходимо, да се премести в стаята.

Детска стая

Тази стая съчетава функциите на спалня, стая за игри и кабинет за деца. Задачата за е всички необходими мебели да не усложнява още повече нещата, когато стаята е предназначена за двама.

Сгъваемо детско легло

По-голямата част от пространството е заето от легла, така че именно те са тези, които трябва да станат мобилни и многофункционални. Това могат да бъдат модели, при които едно легло през деня се мести под другото. Решението също е популярно, когато леглото е разположено на височина около един и половина метра, а под него е поставен гардероб или маса.

Има много мобилни решения за деца до 7 години. Тъй като децата обичат да се разполагат на пода, може да купите комплект еластични правоъгълни възглавници, които да се използват като отделни седалки или един голям “матрак” в разгънато състояние, а в сгънато да служи като маса. Масите и столовете за деца също често се правят мобилни (те могат да се сгънат или преместят едно под друго).

Мобилни мебели за детска стая

За детските стаи, мебелите с допълнителни складови площи са много подходящи и такива, в които децата могат самостоятелно да премахват играчки. За целта са подходящи с повдигащи се седалки, маси или шкафове с вътрешни чекмеджета. Под леглата се разполагат, ако е възможно, прибиращи се системи.

Всички тези идеи и съвети могат да се намерят днес на пазара, но преди това не забравяйте да освободите пространствата от всички задръствания. От полза могат да са ви услугите на: depo.bg.

Scroll to Top