Какви проблеми има при заснемането хартия от мастиленоструйни принтери?

Какви са причинителите на проблеми при заснемането хартия от мастиленоструйни принтери?

Много потребители са срещнали проблема с увреждането на хартия с мастилено-струен принтер, който започва да го разкъсва, да го смачква или просто отказва да го вземе. Това да се определи причината за възникването на подобна грешка, е необходимо най-внимателно да се разгледа механизма за прихващане на хартия, представен под формата на гумени валяци.

В резултат на появата на значителен слой замърсяване върху тяхната повърхност, хартията просто се изплъзва и не се улавя от механизма. За почистване на гумените ролки е допустимо използването на памучен тампон, напоен с алкохолен разтвор. При употребата на алкохол трябва да се внимава да не падне в други механизми на принтера.

Ако вълнуващият механизъм изобщо не реагира на дадените от компютъра команди, в този случай причината за неизправността се крие в електрониката. В този случай не е възможно извършването на ремонтни дейности самостоятелно. Когато принтерът започне да разваля хартията, най-вероятно причината е пълният дисбаланс на механизма, когато водачите се преместват.

За да се премахне този вид неизправност, препоръчително е да прибягвате до помощта на специалисти по сервизни центрове Те ще могат да възстановят производителността на принтера за кратко време и без загуба на качество.

Трябва да се помни, че независимите опити за ремонт на мастилено-струен принтер Canon Pixma IP7250, A4, с подарък калкулатор LS100K

134.90 лв. без ДД без използването на специални инструменти и наличието на знания са изпълнени с по-сериозни аварии. Това, от своя страна, ще изисква допълнителни материални инвестиции за коригирането на неуспехите и ще отнеме много време. Днес специалистите в сервизните центрове могат да ремонтират или заменят отделните части възможно най-бързо и без загуба на време.

 

 

 

 

Scroll to Top