Прост дизайн или сложен

Високата конкуренция принуждава собствениците да се открояват на фона на конкурентите. Ето защо в процъфтяват ярки знаци, реклами и еднакво ярки места.

Има тенденция дори представителите на сериозни бизнес области да търсят интересни решения в дизайна или структурата на уеб ресурса да помага да се откроят.

Подобен подход, за съжаление, не винаги води до очаквания резултат. В тази статия ще се опитаме да покажем основни тенденции и причини.

Преди всичко, когато създавате уебсайт, трябва да се поставите на мястото на клиента, да опитате да си представите очакванията на посетителите и да ги оправдаете. Когато отидете в магазина, какво смятате да видите на първо място: стоки с цени или красиви витрини, толкова ярки, че не можете да видите стоките? Може ли красив интериор да ви накара да превишите сумата пари за подобен продукт? В някои случаи може. Например, ние избираме уютно кафе, въпреки факта, че цените са по-високи, отколкото евтин ресторант. Ние сме готови да платим за атмосферата.

До известна степен сайтът може да бъде сравнен с интериора на магазина. По дизайн ние правим собствено впечатление за самата компания. Ако сайтът изглежда остарял и не е актуализиран за дълго време, тогава фирмата изглежда е занемарена. От друга страна, не надценявайте ролята на дизайна. Запаметяващият външен вид може да бъде прекалено ярък и структурата е неудобна, което може да изплаши повечето потенциални купувачи. Не забравяйте, че един уеб ресурс е просто удобен инструмент за представяне на продукти и услуги. Посетителят не купува външния вид на Вашия ресурс, а продукта / услугата. Ето защо, ролята на уеб дизайна – да предизвикате доверие и желание да използвате услугите си. Но появата на сайта не е основният фактор в полза на избора на вашата компания. Често по-важни фактори са индикациите за цените.

Често се случва, че допълнителната анимация на сайта само ще изплаши част от клиентите, правейки сайта по-тромав, дългозареждащ, неудобен за използване или не достатъчно сериозен. Изключения, разбира се има, когато имате творческа рекламна агенция или анимационно студио. Тогава яркостта на сайта може да помогне да привлечете клиенти. В общата тенденция е обратното. Вероятно сте забелязали, че повечето от известните марки дрехи имат едноцветни лога, които по принцип се състоят от буквите на марката. Сайтовете на най-големите компании са направени в лаконични цветове, срещу които продуктът привлича вниманието. Тези компании ще имат достатъчно пари за всеки „цветен“ дизайн с безкрайна анимация, но те не го правят, защото това пречи на ефективното използване на сайта, нищо не трябва да отклонява стоките. Ето защо нашето уеб студио: http://webdesignbulgaria.net, винаги се опитва да каже на клиента как да подбират сайта, да увеличат конверсията, да предизвикат повече доверие и т.н. Този ефект се постига не само от дизайна, но и от информацията, която се съдържа в сайта.

Уеб Дизайн България са на разполжение за всеки малък, среден или корпоративен бизнес!

Scroll to Top