Климатични системи и филтри с висока ефективност

Високоефективните филтри за „частици въздух“ се превръщат в неразделна част от съвременния потребителски речник. Те са дори в дори и в прахосмукачки. Намират филтър има приложение и в медицински и търговски условия, тъй като премахва повечето от най-малките, най-дразнещи частици от въздуха в помещението.

Някои високоефективни филтри почти унищожават всички микроби, които циркулират във въздуха на дома, като използват интегрирана технология за ултравиолетова светлина.

Композитните материали, използвани за създаване на високоефективни филтри, сами по себе си са антимикробни. Подобни неща може да видите тук: http://ddclima.bg/klimatik/stenni-klimatici/fuji-electric-rsg-18lfcrog-18lfc.

Високоефективните филтри обикновено са по-скъпи от стандартните за еднократна употреба, но ползите от по-доброто качество на въздуха в помещенията си струват за хора които страдат от хронична астма и от алергия.

Как да избера подходящия филтър за климатик в кухнята и с по-добро качество на вътрешния въздух?

Добрите филтри са признати от службата за безопасност и здраве при работа и като крайния продукт за почистване на частици във въздуха. Продуктите на някои производители филтрират въздуха на много фино ниво, блокиращи елементи, които са 0,3 микрона или по-големи. Тези филтри улавят 99,97% от всички частици.

Повечето жилищни отоплителни и охладителни системи не могат да приемат какви да е филтри, поради размерите на продукта и устойчивостта към въздушния поток.

Преминаването към филтрите на доказани производители значително ще подобри качеството на въздуха в помещението, но и вероятно ще трябва да повикате специалист по отопление и охлаждане, за да обновите тази част на климатика ви.

 

 

 

Scroll to Top