Съвети за стягане на талията

Всички сме чували закачливата приказка, с която често наричат една част от женското тяло „любовни дръжчици”. Дори сладко да звучи това наречие крие своите куп недостатъци. Наред с всичко мастните натрупвания около талията не са никак приятни, а освен това крият риск от рак на млечната жлеза, заболявания със сърдечносъдовата система и болестта на Алцхаймер.

За да се справим успешно с тази зона от тялото си трябва да вземем под внимание някоя и друга тактика, която ще ни помогне да сме едновременно по-здрави и красиви. Ето и някои комплексни съвети за стягане на талията подбрани от различни области:

По време на тренировки може да увеличавате скоростта и интензитета. С по-усилен ритъм на сърцето се отделя и хормон на растежа, който допринася за изгаряне на мазнините в проблемните зони.

Сънят допринася за запазване на младостта и красивия вид. Когато сънят е недостатъчен се увеличава и усещането за глад, а с него и липсата на грелин. Намалява хормона лептин, потискащ апетита.

Според някои специалисти мазнините в коремната област се увеличават в резултат от високи нива кортизол, известен още като хормон на стреса. Последният от своя страна се влияе от попадащата светлина на ретината на окото. Ето, защо е добре да се отпочива на приглушена светлина.

Приема на оцет спомага за сваляне на килограми. Тази подправка за салатата топи мазнини. Препоръчително е сутрин на гладно да се вземат по 2 с. л. оцет с топла вода.

Приемът на калций спомага разграждането на мазнини. Той е важна съставка и трябва да присъства в менюто на всяка жена не само в менопаузата, но и през другите периоди.

По отношение на хормоно-заместителните терапии, ефекта е неповторим. Те могат да се прилагат не само при жени в менопаузата, въпреки, че там се ползват точно с тази цел.

При увеличаване количествата на витамин D в тялото с помощта на слънчеви разходки и допълнителни добавки към храната, мазнините също се топят бързо.

За следващата точка много жени биха възразили, но отказването на цигарите има не по-малък ефект над килограмите. Пушенето унищожава хормона естроген, а това покачва нивата на мъжки хормони и улеснява фигурите с ябълко-подобната структура.

Психолозите ще намесят в цялата терапия по сваляне на килограми от проблемната зона на таза и цветотерапията. Стрес, напрежение в работата и в семейството, всичко това води редица аномалии в организма ни. Човешкият организъм е така устроен, че за да устои на всички тях, той приема по-големи дози храна. Стреса води до ускорени количества на кортизол, а те увеличават инсулина, който складира мазнини в тялото. Препоръчва се прием от отвара на лайка, екстракт от магнолия и жълт кантарион.

Scroll to Top