Почистване на къща без използване на химически агенти

Почистването на дома без химикали ще ви позволи да премахнете мръсотията от повърхността на мебелите и да се грижите за собственото си здраве. Бихме искали да ви предложим някои съвети, които ще ви помогнат да почистите мебелите, без да използвате никакви химически агенти.

Научете тук за фирма по изхвърляне на стари мебели и дезинфекция.

  1. Лимонов сок е най-доброто средство за справяне с мазнините петна. Изцедете малко количество лимонов сок на петна, изчакайте 45 минути, след това внимателно избършете повърхността с мокра гъба.
  2. Горчицата не само ще премахне мазнините и оксидните петна, но ще даде и повърхностния блясък.
  3. Содата може да се използва не само за миене на съдове, но и за измиване на печка, плочи, микровълнова фурна.
  4. Забелязали ли сте петна от мръсотия върху съдовете, образувани заради кафе или чай? Внимателно поръсете петна със сода, избършете обилно с мокра гъба. След това измийте съдовете.
  5. За да почистите повърхността на метала и неръждаемата стомана, пригответе смес от половин чаша оцет и 2 супени лъжици сол.
  6. Почистването на фурната се превръща в основен проблем за домакинята. Като превантивна мярка фурната трябва да се почисти с кърпа, която преди това да се навлажни със смес от вода и оцет. Ако има изсъхнало петно, което е наистина сухо, първо трябва да се навлажни, след това изчакайте, докато фурната се охлади. След това изстържете мръсотията, избършете повърхността на фурната с влажна кърпа, изсушете добре. Ако фурната е силно замърсена, може да използвате амонячна течност. Леко навлажнете мръсните петна, затворете вратата на фурната и я оставете за нощта. Сутринта лесно ще изтриете цялата мръсотия само с помощта на гъба.
  7. Как да почистваме тоалетната чиния? Можете да излеете оцет в тоалетната и след това поставете сода там. Тези средства ще пенят за около 15 минути. След това можете да почистите тоалетната с четка, изплакнете в края.
  8. За да почистите банята, погледнете керемида, използвайте разтвора на оцет във вода. Пропорцията трябва да бъде една до две. Ако има упорита мръсотия, лекувайте я с оцет и след това избършете с найлонова кърпа.
  9. За да почистите мивката, можете да излеете чаша сода, половин чаша сол и след това да излеете чаша оцет. За 20 минути излейте в мивка един литър вряла вода, с което ще се измие цялата мръсотия.
  10. Можете да подготвите високоефективен агент за полиране на мебелите: вземете половин чаша лимонов сок, добавете една чаена лъжичка зехтин. Това решение трябва да се приложи върху повърхността на мебелите с кърпа. В края на процедурата внимателно изтрийте повърхността със суха кърпа.
Scroll to Top