Как да върнете живота на старите мебели

Много често изхвърляме мебели само поради неосведомеността и незнанието как да ми придадем по-приятен вид. Дори и на по-малко години много от мебелите се износват, надраскват, цапат. Ако не сте взели решение каква да е тяхната последяваща съдба, научете за цени на извозване на стари мебели в София или следните съвети, които да са от полза, за да има дадете малко живот:

Мебели от ясен – за тях лакът работи добре. По-светлите кафяви цветове работят добре с орех и подобно дърво, а по-тъмният лак работи по-добре с по-тъмни дървесини. Лакът може дори да помогне да се запълнят и / или да се скрият малки драскотини и резки в дървото.

Независимо колко пъти казвате на децата и на гостите да използват увеселителна подложка, за да поставят чашата с вода точно на нея, а не директно на дървената маса, резултат няма.

Ако откриете пръстен, опитайте да не припадате. И ако станете свидетел на това, че виновникът постави ледената вода в момента, опитайте се да устоите да не се нахвърлите, за да запазите масата си, защото има бърз и лесен начин да се отървете от тези пръстени.

Можете лесно да извадите пръстена на дървена маса с малко майонезата и мека кърпа.

Независимо от познаване свойствата на този чудотворен крем, не знаете, че той има мощното действие да премахва белезите по дървото.

Мебелите ви се нуждаят от хубав лак, но не искате да разрушите кърпите си, за да накарате столовете да блестят. Страхотно би било, да запазите стари кърпи, дрехи и дори сам останал чорап. След като нанесете паста, майонеза или зехтин върху старата мебел, след това може да отриете мястото с непотребния плат.

Подобни полиращи действия на стара мебел от дърво, позволяват лесно да се почистят пукнатините и да се загладят дървени акценти, скосени ръбове и др. Когато такива са по-дълбоки или стари, опитайте с по-задълбочено почистване.

 

 

Scroll to Top