Видове почистване – каква е тайната

От почистване веднъж седмично, ежедневно почистване, пролетно, есенно или друг вид почистване може да се поучите по всичко време.

Това дали използвате предимно прахосмукачка или се доверявате на верния приятел МОП-а, дали предпочитате фирма по почистване или на съвременните технологии и съвременни роботи за почистване не е от голямо значение. Важното е, че сте открили начин да го правите и най-вече всеки вид почистване трябва да се извършва редовно.

Ето и някои насоки, които да следвате, за да сте по-организирани и подредени в работата:

Прахосмукиране на килимите във всяка стая и мека мебел. След като сте изтрили с влажна кърпа прахта от етажерки и рафтове е време да минете пода и килимите със специални средства, чрез които праховите частици няма да се отлагат на повърхността или това ще става по-бавно. На следващо място, избършете праха от радиатори, врати, подпрозоречни первази, дръжките на вратите и стайни растения.

Пролетно почистване трябва да се извършва веднъж годишно. Това почистване трябва да започва с почистване на шкафовете и след като сте извадили всички неща от рафтовете, избършете с влажна кърпа и едва след това определете кои неща да върнете обратно по рафтовете.

Същата процедура е необходимо да се проведе и по всички шкафове, скринове, бюфети. Сувенири и предмети се почистват с влажна кърпа, книгите трябва да бъдат вакуумирани, одеялата и възглавниците внимателно забърсани със сухо. Килимите също се нуждаят от специални грижи. Те трябва да са почиствани няколко пъти в годината, за да не се натрупват частици прах и микроби. В идеалния случай, веднъж годишно може да почиствате килими, подовете с влажна кърпа.

Планирайте всички работи по почистване на дома по-рано, придържайте се към прости правила и ще имате възможност да спестите време и усилия, като направите почистване правилно и бързо.

Scroll to Top