Съвети за справяне със стреса по време на пролетно почистване

Годишният сезон за почистване е пролетта, но ако чакате само този сезон, работата може да бъде твърде много и да предизвика много стрес в дома и семейството.

Големите задачи са винаги по-лесни за вършене с приятели! За целта насърчете вашите приятели да ви подадат ръка за помощ, или поръчайте услугата, особено, ако наскоро сте прaливили ремонт. Размяна на съвети, споделянето на ресурси, ще ви в края на работната седмица.

Съвет: Организирайте разпределяне на задачите и предвидете време за почивка – кафе или чай на всеки няколко часа. Паузата може да бъде велик мотиватор и насърчав здравословната конкуренция сред приятелите.

Обновете гардероба – сърцераздирателно е когато любим елемент в шкафа с дрехи има петно ​, което е трудно да бъде премахнато. Опитайте с накисване в избелващи препарати, ако тъканта позволява или накиснете в сол, сапун, дори лимонов сок, за усилено за отстраняване на петната.

Съвет: Погледнете внимателно в елементите, които вече няма да носите. Подарете ги или от тях ушиите нещо ново!

Премахване на безпорядъка

А ко гардеробът ви е затрупана може да създаде напрежение на сутринта, особено когато времето е ограничено! Често на първо място да сте определили елементите, които вече не се носят и именно тях трябв да махнете от гардероба си!

Друг чудесен начин за обновяване на гардероба с благотворителност.

Съвет за пестене на време: Дръжте дрехите си по рафтовете и по цвят, така ще е по-лесно да ставате на утринта.

Космически спестители

Пролетта е идеалното време да се почитят областите около къщата. Помислете дали прането може да се остави за сериозото пролетно почистване. Има ли елементи, които биха могли да се поместят в места за съхранение или скрити чекмеджета?

Съвет: Използвайте някои малки решения за съхранение, като кашони, кутии, които старателно да поместите в мазе, на тавана, в гаража или в килера.

Останете фокусирани

Напишете списък със и се придържайте към него! Ако времето е ограничено, се концентрирайте върху областите на вашия дом. Това е един чудесен начин да останете мотивирани от усилията, когато можете и да видите резултатите!

Подгответе се да останете дисциплинирани дори когато нещата се усложнят. Резултатите изграждат мотивацията – след като започнете ​​ще бъдете изумени колко много можете да постигнете.

Съвет: Подарете си награда в края на всяка основна задача. Малко мотивация и сами ще извървите дълъг път.

Scroll to Top