Личната грижа и специализирана козметика – пътят към вашата визитка

Знаете ли, че една енергийна напитка може да съдържа повече захар, отколкото парче торта? Това е само един довод, до който достигат учените, в изследване калориите и вредните фактори оказващи влияние на състоянието на кожата и телата ни.

Именно това сега апелира към всеки себе уважаващ се човек – да обръща повече внимание на тялото си, а личната грижа трябва да е двигател и да определя културата на тялото. Затова с внимание и грижа подбирайте, както всяка хапка, така и всеки козметичен продукт.

Предлагаме ви няколко съвета дадени от специалистите – дерматолози, козметици и учени, достигнали до доводите им след поредици от изследвания. Те са:

  1. Грижата за бюста изисква стабилна хидратация – кожата на гърдите е по-нежна от много други части на тялото. Тя лесно може да се раздразни през пролетта, а в лятото това води до усложнения. Нанасяйте дебел слой кремове за хидратация на тяло, след всеки сутрешен душ и вечер преди лягане.
  2. Освободете място, за да дишат гърдите – добре е да знаете, че синтетичната материя по дрехите задържа бактерии повече от естествената. Затова избягвай сутиени и бельо от изкуствени материали. Те не само провокират кожата да се поти повече, но и предизвикват гъбични инфекции. За да избегнете последващи проблеми е добре да носите бельо от естествени материи. Един път седмично използвайте козметика за ексфолиране на тялото. По този начин премахвате мъртвите клетки и натрупвания от външния свят по кожата.
  3. Отглеждайте добре тялото си – поради факта, че гърдите не са изложени на пряк показ, или поне не изцяло, рядко ги виждате в цялата им същност. Специалистите съветват да обръщаме внимание на грижите за тях и вида им. Правете импровизиран преглед поне един път седмично. За целта сканирайте кожата, обръщайте внимание и на най-малките промени и ако забележите такива веднага се консултирай с лекар. Следете за това как се развиват бенките, в случай на такива. Използвайте козметика за стягане и оформяне на тяло.
  4. Тялото се нуждае от грижа и защита – не забравяйте това. Всяка от зоните по човешкото тяло, изисква много време, средства и налага стриктно постоянство. Ако искате да имате безупречен силует за години напред, бъдете много внимателна в избора на подходяща козметика. Специалистите съветват – да бъдат купувани слънцезащитни продукти само от профилирани магазини. Крем Atache с UV защита има с какво да зарадва. Изборът, покупката и прилагането им трябва да става след консултация с дерматолог или козметик, в случай на съмнение. Това ще предотврати бъдещи проблеми и скъпо струващи лечения.

Scroll to Top