Кой е най-добрият начин за почистване на бебешки играчки

Бебетата постоянно докосват неща с ръцете си и пъхат предмети в устата си, така могат да внесат в организма си микроби и болести. За да не се стига до сериозни превантивни мерки и за да почистите бебешките играчки и оборудване в няколко лесни стъпки, опитайте следните неща:

  1. Почистване със сапун и топла вода. Такова премахва грес и мръсотия и отмива много микроби. Не е нужно да се използва анти-бактериален сапун. Редовният сапун е достатъчен.
  2. Разтвор за дезинфекциране. Той убива повечето опасни микроби. Но на повърхността трябва да се почистят всички натрупвани от грес и мръсотия. Един евтин, ефективен и безопасен разтвор, които често се ползва в домакинството е с течен хлор белина-1 супена лъжица белина в 1 литър вода или ¼ чаша белина в един галон вода. Правилно разредена белина се счита нетоксична и безопасна, тъй като хлорът се изпари в рамките на минути. Можете да използвате и други одобрени за нетоксични решения. Не забравяйте да следвате указанията внимателно. Разберете за извозване на отпадъци от апартаменти на този адрес: http://smetishte.com/izvozvane-apartament-smetishte.

Има различни начини за почистване и дезинфекциране играчки и оборудване, в зависимост от размера и вида на материала. Когато възстановяване на първоначалният им вид е невъзможно може да помислите и за тяхното изхвърляне и заменяне с нови.

Научете за извозване на стари мебели от тук: http://fori.eu/izvozvane-na-stari-mebeli.

Малки пластмасови играчки може да хигиенизирате и в съдомиялната машина. Такива не разполагат с батерии и могат лесно да се мият в миялна машина с препарат и топла вода. Това почиства и хигиенизира.

На ръка: Ако не разполагате с миялна машина, можете да измиете пластмасови играчки в мивката с чиста гъба или парцал, сапун и топла вода. След измиване, дезинфекцирането на играчките става и с почистване отвън с вода и сапун, след това избършете с разтвор белина и оставете самостоятелно да изсъхнат на въздух.

По-големи пластмасови, метални или дървени играчки и оборудване могат да бъдат хигиенизирани с вода и сапун, след това избършете с разреден разтвор от белина и отново оставете на въздух да изсъхнат.

В определени моменти може да забележите разливи от храна или течности. Тогава веднага трябва да забършете.

Когато бебето ви се възстановява от заболяване, като например диария или настинка. Почистването на всякакви мебели, до които се е докосвало, както и играчки, трябва да става отново стриктно.

В края на всеки месец. Цялата процедура се прави наново, освен извънредните случаи, споменати вече по-горе, при които трябва да се действа незабавно. Когато ви трябват транспортни услуги с хамали и товарен превоз, разгледайте следния линк: http://xn--80aa7ac7b.bg/%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D1%81-%D0%B1%D1%83%D1%81.

 

Scroll to Top