Какво не знаем за аромата на козметиката

Знаете ли, че свежестта е част от красотата на духа и тялото. Тя е плод на понякога неимоверни усилия, които се налага да полагаме. По отношение на това как да се чувстваме красиви и свежи във всеки сезон на годината, решихме да подготвим и настоящата тема.

През топлите месеци на годината всеки човек, независимо дали е мъж или жена се поти, това се забелязва дори при децата, с разликата, че тяхната под няма специфичните аромати, които потта на възрастните.

Каква козметика за тяло и какви мерки да взимаме, за да се защитим ефективно от обилното потене, дали това да са дезодоранти или антиперспиранти, това са само някои от нещата, с които трябва да сме на ясно.

Интересни са фактите от различни краища на света, които разкриват в миналото как хората са правели кожата си по-красива и привлекателна, без неприятното усещане от потене.

Така например в Древна Гърция се ползвали малки торбички, пълнени с билки, които дискретно се закачвали под мишниците;

Някои племена втривали в продължение на година етерични масла в кожата на булка, преди сватбата и с времето тялото й само придобивало красив и ароматен дъх преди важния ден;

В азиатските страни пък знаели кога и какво да се яде и пие, за да добие кожата красиво излъчване и приятно ухание.

Съвети:

Винаги четете, какво пише на опаковката на козметичните продукти, независимо какво избирате – антиперспиранти или дезодорант;

Използвайте умерени количества;

Поставяйте ухнни аромати, само върху почистена и здрава кожа; Научете за връзката между водата и здравето.

Съчетавайте умело народна мъдрост с постижения на науката и козметиката и бъдете винаги красиви.

Дори ако сами се загледате в опаковката на дезодориращият продукт ще забележите, че съставът масово е от три елемента – етерични масла, триклозан и хлорхексадин. С тяхна помощ се парира лошата миризма, но петната по дрехите остават видими и загрозяващи ни отново.

Единствено антиперспирантите могат да блокират работата от потните жлези и да върнат красотата на вида и дрехите ни. Антиперспиранти запечатват порите, но това крие своят риск. Така например при ускорено потене може да се получат отоци или зачервявания.

Scroll to Top