Топ начините, с които да се научите на нещо

Представете си, ако можеше да имате умението, което винаги сте искали да научите, в рамките на няколко месеца в сравнение с години. Как това ще се отрази на живота ви?

Безброй учени, експерти и изследователи ни показаха, че е възможно да се научи нещо в една малка част от средното очакваното време. Това е просто въпрос на следната рамка:

Обратна връзка

Ние се опитвайте да учите нещо набързо, не се опитвайте и да казвате всичко за себе си, без да се търсите обратна връзка от другите. Не мога да ви кажа колко пъти виждам този проблем в предприемачи, които не успеят да говорят с клиентите само, за да не пропуснат продукт, който никой не им е трябвал.

Вижте за: LENOVO EDGE E63Z AIO КОМПЮТЪР 10EM0001BL на адрес:

https://www.office1.bg/LENOVO+EDGE+E63Z+AIO+%D0%9A%D0%9E%D0%9C%D0%9F%D0%AE%D0%A2%D0%AA%D0%A0+10EM0001BL-c4807-a2035120047/.

Независимо дали става дума за намиране на ментор или треньор, който е постигнал това, което искате, или дори баба ви, може да погледнете отвън. Потърсете обратна връзка от другите възможно най-бързо. Скоростта на вашата обратна връзка е свързана със скоростта на вашия успех.

Какво не работи

Повечето от нас разбират непоносимост на мултитаскинг, но ние все още продължаваме да ги правим. В едно изследване на мултитаскинг се показа, че отнема средно 23 минути и 15 секунди, за да се върнем на пълен фокус, след като се разсейваме от задачата.

Като се има предвид, че повечето хора работят 9 часа на ден и са изправени пред ново отвличане на вниманието на всеки 5 минути, това е смъртоносна статистика, в която никой не иска да се изправи.

Най-лесният начин да направите това е да приложите практиката на Парето във вашата задача. Или всичко, което правим, има няколко важни задачи, които ви дават по-голямата част от желаните резултати.

Например:

80% от вашето щастие идва 20% от хората в живота си

80% от доходите идват от 20% от вашите задачи

80% от знанията идва от 20% от ментори, книги или решения

Докато точното съотношение 80/20 ще варира във всяка ситуация, принципът е ясен. Само няколко неща имат значение и вашата работа е на ръба – дали да се откажете или мотивирате за нея.

Дълго или повтарящо се

В популярния автобиографията на Арнолд Шварценегер, той заявява, че успешните хора правят само две неща:

повторения

километраж

Ние обсъдихме важността на повторение, но пробег често е много по-важен. Ако можем да анализираме брой потенциални таланти, бизнеси или иновации, които са били погребани, поради липса на постоянство би било шокиращо изненадващо.

Ето защо разработихме отчетност с треньора на език, така че да останете мотивирани и упорити:

Всеки път, когато ние научаваме нещо ново, всички преминаваме през една и съща крива живота си – без значение колко трудно работим или колко талантлив сме.

За хората, които не разбират от нещо е само естествена част от процеса на обучение, загубата на мотивация.

Не се отказвайте от мечтите си, само защото не получавате резултатите, които желаете в този момент. Вижте малко повече информация:

http://tech-az.eu/item/160-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F.

Ако имате ясна визия, някой модел и прегърнете масивен експеримент, че причина да се отказвате.

Scroll to Top