Топ 5 начина да се намали стреса при почистване на ламиниран паркет

Ламинираният паркет дават възвръщаемост за парите. Направено с продукти от дървесина, но не и от масивно дърво, ламинатът може да имитира почти всеки тип твърда под. Това обаче съвсем не означава, че с инсталацията му приключва всичко. За добрия вид и дълъг срок на експлоатация трябва да се погрижите ежедневно. За щастие имаме няколко съвета, които ще направят скучната работа по-лека и дори приятна. Разберете как точно да купите ламинат.

  1. На първо място, важно е да се грижите за ламината редовно. Можете да започнете с почистване със сухи кърпи за отстраняване на ежедневната мръсотия и прах от повърхността на вашите етажа. Правейки това може да намалите значително количеството на драскотини, които остават от песъчинки и стъпване с обувки. Заложете на качеството.
  2. Един добър съвет срещу петна е да не се разлива нищо по пода. Това обаче ще е по-трудно, ако имате малки деца ли домашни любимци, така, че, за да не получите лепкави петна, преди те да изсъхнат почистете цялата течна бъркотия. Едновременно ще положите по-малко физически усилия и всичко ще е толкова лесно.
  3. Бъдете нежни. Да, ламинираният паркет е издръжлив като винил, но който обича блясъка може да се изненада колко много мръсотия и прах, в крайна сметка се струпват. Почистването на ламината може да става само с навлажнен моп и препарат, подходящ за ламинарни повърхности.
  4. Използването на вода за почистване на подове може да е най-бързият начин, но за ламината не е желателно да се ползват големи количества. Проникването на влага в процепите на ламината може да доведе до надуване или вмирисване.
  5. Използвайте меки накрайници на мебели с колелца. По този начин ще намалите риска от драскотини по пода и ще имате красиви повърхности по-дълго.

Scroll to Top