ФЪН ШУЙ за дома – основните правила и съвети

Всеки трябва да се чувства комфортно в своя домашен уют, да долавя щастие и просперитет. За съжаление, в действителност това невинаги е така. В повечето случаи, положителната енергия в нашите апартаменти е почти постоянно в състояние на покой и може да се активира независимо. Понякога това може да стане възможно и само с едното почистване на апартаменти.

За да ви помогнем да постигнете подобно дело това, което трябва да организирате е всички мебели в съответствие с правилата на Фън Шуй за дома. Тук е мястото и да ви запозная с начините за изхвърляне на мебели.

Златните правила на ФЪН ШУЙ за дома:

На първо място, за да се създаде модерна атмосфера с хармония и благополучие, е необходимо да се прецени дали ситуацията на вашия дом съответства на златните правила на Фън Шуй: в къщата не трябва да има стари неща или счупени предмети. Съберете всичкият боклук в голяма кутия и изхвърлете директно на боклука. Почистване на тавани и мазета също ще е от пола и така ще обхванете всички терени едновременно.

Това ще ви накара да сте в състояние да се освободите пространството в дома за новата енергия. Според Фън Шуй също така е много важно да се привлекат пари в къщата; над вратата е необходимо да се постави кръгло или осмоъгълно огледало. Това е чудесен начин да се отървете от зли очи, щети, проклина. Освен това, ако във вашият апартамент обитава човек, който носи отрицателна енергия, огледалото ще бъде в състояние да го върне обратно на собственика; Фън Шуй входа на къщата трябва да се намира в югоизточната част, а задната част на къщата трябва да гледа на север. За съжаление, в съвременния живот, в повечето случаи не можем да промените местоположението на къщата, както се изисква според Фън Шуй, но ние можем да променим други аспекти, свързани с положението в апартамента; входна врата трябва да бъдат направена от дърво.

Специално внимание следва да се обърне към дневната зона и коридора. В тези области винаги трябва да бъде чисто, леко и свободно; мебелите, трябва да бъдат поставени във всеки дял на стаята. Над таблата на леглото или дивана не може да бъде празно пространство – това ви лишава от самочувствие и подкрепа под краката; най-високопоставените членове на семейството трябва да спят в най-голямото помещение на къщата и обратно – най-малките в най-малката зона.

Scroll to Top