Кой матрак е подходящ за вас?

При вземането на решение как да изберем матрак за леглото е необходимо да се разбере, че един матрак няма как да е идеален за всеки. Възможността за модел трябва да се разглежда винаги, като се вземат предвид всички параметри:

Физически данни – по-добре според „потребител“ вместо марка. Хората с по-високи изисквания за качество и конструкция, скованост на пружините или много слабите хората имат различни нужди. Това трябва да е първото, което да се вземе под внимание;

Възраст – за деца и юноши се препоръчват меките модели безпружини матраци с допълнителна вентилация. За разлика от тях възрастните хора имат по-голяма нужда от средно-меки или твърди матраци;

Проблеми с опорно-двигателния апарат – в случай на проблеми с кръста, за подкрепа на горните части на гръбначния стълб твърдият матрак е идеален.

Когато трябва да се промени матрака?

Международната асоциация за продуктите на съня препоръчва да смените матрака си на всеки 7-10 години. В допълнение към полезния живот, се вземат предвид и други фактори, влияещи върху комфорт на почивка през нощта.

Слушайте чувствата си и сами си дайте честен отговор на въпросите:

Чувствате ли се неудобно през нощта?

Възможно ли е да чувствате част от металната рамка?

Има ли места на матрака, където е неудобно да лежите?

Имате ли сутрешен дискомфорт (изтръпнали ръце и крака, болки във врата и гърба)?

Смятате ли, че се плъзгате по време на сън в средата на леглото?

Познато ли ви е усещането, че се „мятате като риба на сухо цяла нощ“?

Ако имате най-малко един положителен отговор, то това е добра причина за ъпгрейд на леглото. Ако сте съгласни с повече от три обвинения – за промяна на матрака е необходимо спешно да разберете:

Къде да купите матрак?

След избора на подходящ модели матраци, възниква въпросът – къде да се купи продукта. Продукти за сън са представени в специализирани магазини и производители на марката изложбени зали, специализирани магазини за мебели със съответните отдели на сайтовете на онлайн магазини.

Предимството за закупуване на онлайн са финансовите икономии.

Scroll to Top