10 забавни факти за врати от Ирландия до Древен Египет

Може да минете през най-малко една врата всеки ден, но най-вероятно не знаете и половината от тези факти.

За да сме сигурни, че вратите ще получат признанието и поскъпването ще е оправдано, ето и нещата, които си заслужават. Тук са 10 забавни факти за архитектурни изобретения за дома, които правят ежедневието по-лесно:

  1. Най-старата врата, откриван някога е бил намерен в Цюрих, Швейцария и датира от приблизително 3,000 г. преди н. е..
  2. Преди около 4000 години, най-гениални египтяни изобретили заключващ прототип, който е много сходен със задържащите се механизми с ПИН, които използваме днес.

През 1861 г. Линус Йейл, преформулира проектирането, за да се даде възможност за заключване, за да се отвори с малък, плосък ключ. Днес потомците на ранните му брави могат да бъдат намерени в милиони врати по целия свят.

  1. Първите автоматични врати са проектирани от Херон в първи век от н.е.. Система от балансирани и парни задвижвани тежести представлява набор от храмови врати, които били предназначени да се отварят за свещеници, когато отправят своите молитви към боговете.
  2. Най-голямата врата в света се намира в събрание Вехил Билдинг НАСА в Космическия център Кенеди на, Флорида. Състои от четири отделни сегменти, които са на всеки 456 фута височина. Вратите се отваря или затваря на всеки 45 минути.
  3. Ако сте забелязали, че вратите на Ирландия са особено колоритни, то добре е да знаете, че всичко е правено, с цел бунтовния ирландски дух.

Когато кралица Виктория умира през 1901 г., правителството нарежда, всички врати да бъдат боядисани в черно. Напук на това решение и да се покаже, независим характер, ирландците, вместо да боядисат вратите с удебелен, ярки цветове са оставали един общ за този ден.

  1. Врати мечтите са невероятно символично и най-често срещано тълкуването, което представлява промяна. Някои анализатори смятат, че външния вид и състоянието на вратата на съня може да показва чувствата за тази промяна. Вижте за това само реални неща.
  2. Много църковни врати са боядисани в червено, за да представляват Пасха. Цветът се смята за символ на светилището и безопасността и са боядисани в червено особено в град Филаделфия, САЩ.
  3. Вратите са изключително важни във Фън Шуй. Чрез изравняване врата правилно и рисуване в правилния цвят, можете да се привлечете възможно най-добрата енергия в дома и да донесете късмет на вашето домакинство.
  4. Вратата на революцията е изобретен във Филаделфия, САЩ, през 1888.
  5. Римският бог на вратите е Янус. Той е бог, на който хората се молят да, когато имат нужда от нова входна врата.

Така че, сега виждате алуминиеви врати за баня. Може би е настъпил момента да инвестирате в съвсем нова врата за собствения си дом!

Scroll to Top