3 неща, които не знаете за консумиране на храни и напитки, преди полет

Вашите закуски, напитки и ястия могат да играят голяма роля в това как се чувствате след полет и дори по време на полет. Ако планувате да летите на дълги разстояния, то добре е да знаете повече откъде да вземете авиобилет и какво може и не може да се консумират на борда.

  • Дъвки без захар и бонбони

Ако сте диабетик или на диета, дъвката без захар е като божи дар.

Обикновено, обаче, този вид сладко съдържа подсладители и нашите тела не са предназначени за смилане на подобен род изкуствени захари.

Проблемът с изкуствените захари е, че те могат да причинят газове, подуване на корема и дори слабително действие, което определено трябва да се избягва, преди да отлетите.

Нито един от тези ефекти не звучи много приятно за затворено пространство!

Когато си купувате бонбони или дъвки без захар, сладкиши се уверете, какво пише върху етикета и проверете дали има странични ефекти.

  • Пиене

Кой не обича да вземе „едно за отскок“, особено преди стресови моменти, каквото е и самото летене на самолет за много хора. Ако сте напрегнати или нервни, това може да ви успокои, но може да има и обратен ефект.

Важно е обаче да помните, че пиенето на алкохол ще ви дехидратира.

Трябва да бъдете изключително внимателни, за дехидратиране в самолета, поради факта, че въздухът в самолети не се навлажнява, а това допълнително от своя страна изтощава организма.

Ако консумирате алкохол по време на полет, най-вероятно ще откриете, че алкохолът ви повлиява повече, отколкото на земята, но и също провокира появата на кисели и извънредна умора при слизане от самолета.

Ако действително трябва да вземете предварително напитка с алкохол, то непременно я консумирайте с чаша вода.

  • Газирани напитки

Газирани питиета като сода ще доведат до подуване на корема. Мехурчетата ще отидат в стомаха след това предизвикват разширяване, съобразно промените в налягането на въздуха и това създава двойно по-неприятно усещане.

Помислете над тези неща, преди да се впуснете да ги опитвате точно, преди излитане на самолета.

Scroll to Top