Топ 10 съвета за управление на вашия Ангел

Гневът е смъртоносна враг, който се намира във всеки индивид. Въпреки, че се ядосваме, това е нормална черта. Малкият гняв може да кали здравето ни, но може да прерасне в нервен срив и други нарушения на здравето. Ако се случи да доближите горещата точка, то послушайте тези съвети, сред тях може сами да откриете изход за всяка ситуация:

Контролирайте гнева си

Пребройте от 1 до 10

Това е прост и доказан метод стратегия. Просто бройте от 1 до 10, докато усмири вашият възбуден ум. Вие не трябва да се изисква някакво формално обучение за изпълнение на тази стратегия. Всеки път, когато почувствате, че нещо кипи в главата ви, за да не усетите топлината, която залива тялото ви може да си тананикате с устата, да мърморите или да издавате някакви звуци от 1 до 10, неколкократно, докато гневът ви утихне.

Махнете се от сцената на безредици

Ако се случи да попаднете в словесна война, най-добрият начин е да се вземете дефанзивен подход. Просто освободете мястото, без да кажете и дума. Не отвръщайте с остри думи, тъй като само ще влошите ситуацията. Само в името на вашето благополучие вземете Защитата вместо обидно да нападате и се отдалечете на разстояние.

Изпийте чаша вода

Друга проста стратегия за борба и съхраняване на гнева е просто да изпиете чаша вода. Тази напитка умиротворява и най-бурните емоциите.

Направете разходка

Една изключителна стратегия, за да потиснете гнева си е да направите приятна разходка. Тази стратегия ще ви помогне да балансирате ума.

Хит фитнес

Друг отличен начин за контрол на гнева е да се отдадете на тренировки  в салона. Тази тактика ще ви помогне да се отклоните и облекчите ума.

Винаги с усмивка

Знаеш ли? Това отнема работата на твърде много мускули, вместо да се мръщите. Затова опитайте да се преструвате, че сте весели. С течение на времето ще го превърнете в блажено състояние, пък и по-добре така да отвърнете на удара“.

Яжте любимите си храни

След като усетите, че сте ядосани, просто хапнете любимите си храни. Потискането на гнева и подмладява ума.

Чуйте успокояваща музика, четете любимите си книги

Друга отлична тактика за борба с гнева е да слушате хубава музика. Музиката успокоява нервите и мозъка. Веднъж, ако откриете, че гневът е „пивоварната“ в мозъка ви, просто вземете любимата си книга и прочетете няколко точки, които биха ви вдъхновили.

Медитирайте

Медитацията е друг отличен начин за борба с гняв. Просто затворете очи и възпейте някои химн. Това ще успокои гнева ви.

Подремване

Това е още една проста стратегия, която може просто да приложите след ядене ли любимо ястие. Кратката дрямка ще ви даде контрол над мислите, а дълбокият сън ще накара да забравите за гнева.

Scroll to Top